Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Veithová po vážnom zranení kolena plánuje ďalší návrat

Rakúska lyžiarka Anna Veithová. Foto: TASR/AP

Rakúska zjazdárka počas svojej kariéry 3-krát získala titul majsterky sveta a na ZOH v Soči v roku 2014 si v super- G vybojovala zlatú medailu.

Viedeň 5. mája (TASR) - Rakúska zjazdárka Anna Veithová plánuje svoj návrat na lyžiarske svahy po vážnom zranení kolena.

Dvadsaťdeväťročná lyžiarka si druhýkrát v kariére pretrhla predný skrížený väz v pravom kolene. Zranenie utrpela počas januárového tréningu obrovského slalomu v Južnom Tirolsku. Podľa vlastných slov je však dvojnásobná celková víťazka Svetového pohára pripravená na druhý návrat po dlhšej nútenej prestávke. Podľa APA vraj načerpala potrebnú motiváciu na pokračovaní v úspešnej kariére.

"Pochopila som, že lyžovanie pre mňa znamená veľmi veľa. Mojím cieľom je vrátiť sa na vrchol," uviedla Veithová na stredajšej tlačovej konferencie vo Viedni.

Veithová, rodným menom Fenningerová počas svojej kariéry 3-krát získala titul majsterky sveta a na ZOH v Soči v roku 2014 si v super- G vybojovala zlatú medailu. Prvenstvo sa jej nepodarilo obhájiť na minuloročnej olympiáde v Pjongčangu, kde ju o jednu stotinu sekundy prekvapujúco zdolala Češka Ester Ledecká.