Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

Noel viedol po prvom kole slalomu v Bansku

Francúzsky lyžiar Clement Noel na trati v 1. kole slalomu Svetového pohára alpských lyžiarov v bulharskom Bansku 11. februára 2024. Foto: TASR/AP

Druhé kolo bolo na programe o 12.30 h.

Bansko 11. februára (TASR) - Vytrvalý dážď a silný vietor sa postarali o zrušenie nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára alpských lyžiarov v Bansku. Podmienky na zjazdovke v bulharskom stredisku sa v 1. kole zhoršovali a posledným lyžiarom, ktorý sa vydal na trať, bol Brit Billy Major so štartovým číslom 31.

Organizátori sa snažili trať vypreparovať, aby sa mohlo v pretekoch pokračovať. Podmienky však ani potom neboli regulárne a jury preteky zrušila. Informovala agentúra APA.

Najrýchlejší čas zajazdil s číslom dva Francúz Clement Noel, ktorý o 0,27 s predstihol Nóra Timona Haugana. Na tretej priečke figuroval so stratou 38 stotín sekundy ďalší Nór Henrik Kristoffersen. Ostatní súperi už nabrali v náročných daždivých podmienkach viac ako jednosekundové manko. Líder disciplíny Rakúšan Manuel Feller zaostal za lídrom o 1,30 s a po prvom kole bol piaty. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.