Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zimné športy

Čerňanská obsadila v Altenbergu 11. miesto, zvíťazila domáca Nolteová

Na snímke slovenská bobistka Viktória Čerňanská počas prvej tréningovej jazdy v novej olympisjkej disciplíne monoboby žien v Jen-čchingu počas ZOH 2022 v Pekingu vo štvrtok 10. februára 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Dvadsaťjedenročná bobistka figuruje v celkovom poradí monobobov na 15. pozícii, v piatich štartoch nazbierala dokopy 584 bodov.

Altenberg 17. februára (TASR) - Slovenská bobistka Viktória Čerňanská obsadila v sobotňajšej súťaži monobobov na podujatí Svetového pohára v nemeckom Altenbergu 11. miesto. Na víťaznú domácu reprezentantku Lauru Nolteovú stratila v súčte dvoch jázd 1,62 sekundy. Na druhej priečke skončila Američanka Elana Meyersová Taylorová s mankom 23 stotín, tretia bola ďalšia nemecká pretekárka Lisa Buckwitzová (+0,26).

Čerňanská dosiahla najlepšie umiestnenie v prebiehajúcej sezóne SP, keď o jednu priečku vylepšila svoj výsledok z pretekov vo švajčiarskom St. Moritzi - Celerine a lotyšskej Siguldy. Dvadsaťjedenročná bobistka figuruje v celkovom poradí monobobov na 15. pozícii, v piatich štartoch nazbierala dokopy 584 bodov. Po siedmich súťažiach vedie Buckwitzová so 1468 bodmi.