Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

Bronzový Christiansen na MS v biatlone plakal, zomrel mu starý otec

Nórsky biatlonista Vetle Sjaastad Christiansen na MS v nedeľu 11. februára 2023. Foto: TASR/AP

Christiansena na pódiu počas hrania nórskej hymny premohli emócie a z očí sa mu tlačili slzy.

Nové Mesto na Morave 12. februára (TASR) - Nórsky biatlonista Vetle Sjaastad Christiansen síce vybojoval v nedeľných stíhacích pretekoch na 12,5 km na MS v Novom Meste na Morave bronz, ale vôbec sa z neho netešil. V piatok mu totiž zomrel vo veku 97 rokov jeho starý otec Anton. Tridsaťjedenročný pretekár celý medailový ceremoniál preplakal.

Christiansena na pódiu počas hrania nórskej hymny premohli emócie a z očí sa mu tlačili slzy. Víťaz Johannes Thingnes Bö potľapkal svojho tímového kolegu na ramene. "Po emotívnej stránke som sa tento víkend cítil ako na horskej dráhe. Dedko bol už veľmi starý, ale aj tak je to veľmi smutné," povedal Christiansen pre DPA.

Nórsky reprezentant už niečo podobné zažil, vlani počas MS v Oberhofe mu zomrela vo veku 93 rokov stará mama. Ani vtedy sa nemohol s ňou rozlúčiť. "Preto bolo veľmi náročné zmobilizovať sily na tento víkend," vravel Christiansen, ktorý skončil na treťom mieste aj v sobotňajšom šprinte na 10 km. So svojimi výsledkami bol absolútne spokojný: "Dve bronzové medaily sú viac, ako som čakal."