Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Žilinský kraj

Uhorská Ves zrevitalizovala námestie, do prác sa zapojili aj občania

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Okrem úpravy zelene vyriešili v rámci projektu aj odvodnenie okolia historickej zvonice tak, aby sa zabránilo vlhnutiu jej múrov a celkovej devastácii pamiatky.

Uhorská Ves 3. októbra (TASR) - Samospráva liptovskej obce Uhorská Ves sa pýši novým zrevitalizovaným námestím. Okrem úpravy zelene vyriešili v rámci projektu aj odvodnenie okolia historickej zvonice tak, aby sa zabránilo vlhnutiu jej múrov a celkovej devastácii pamiatky.

"Frekventované priestory pred obecným úradom a kultúrnym domom už naozaj potrebovali skultivovať, takže keď sa nám naskytla príležitosť získať na tento účel dotáciu, ani chvíľu sme neváhali. S nadšením to privítali aj naši občania," uviedol starosta Vladimír Multáň. Priestorom priamo v srdci obce podľa neho denne prechádzajú občania aj keď chcú navštíviť knižnicu.

Všetky práce realizovala obec s občanmi, ktorí sa dobrovoľne do revitalizácie námestia zapojili. Postupne upravili miestne komunikácie, okolie historickej zvonice a tiež trávnik. Pribudla kríková zeleň, stojany na bicykle a nové informačné panely. Revitalizáciu finančne podporila Prvá stavebná sporiteľňa. Dotácia vo výške 2300 eur stačila na zabezpečenie všetkého materiálu.