Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Polícia zadržala muža z Liptovského Mikuláša obvineného z lúpeže

Ilustračné foto FOTO: TASR/Radovan Stoklasa

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov.

Liptovský Mikuláš 14. marca (TASR) - Liptovskomikulášski policajti vypátrali a zadržali 26-ročného Ľubomíra z Liptovského Mikuláša obvineného zo zločinu lúpeže. Muž mal v nedeľu (13.3.) pred 2. hodinou na Ulici 1. mája fyzicky napadnúť 59-ročného muža, zbiť ho a odcudziť mu ruksak s osobnými vecami. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Po prijatí oznámenia o tejto udalosti boli na miesto ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky, ktoré pátrali po podozrivom. "Po zadržaní sa obvinený muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,11 mg/l alkoholu v dychu, čo je približne 2,31 promile," uviedol. Počas vyšetrovania policajti zaistili odcudzené veci. Napadnutý muž utrpel zranenia s predbežnou dobou liečenia sedem dní a odcudzením vecí mu bola spôsobená škoda v doposiaľ presne nezistenej výške.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracuje na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. "Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov," dodal s tým, že ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.