Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Festival fašiangových masiek Carneval 2015 bude už o necelé dva týždne

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Dominantnou súčasťou bude pestrofarebný karnevalový sprievod masiek.

Žilina 1. februára (TASR) – Historické centrum metropoly severozápadného Slovenska bude už o necelé dva týždne, v piatok 13. februára, dejiskom v poradí už 11. ročníka žilinského festivalu fašiangových masiek pod názvom Carneval 2015. Dominantnou súčasťou bude pestrofarebný karnevalový sprievod masiek.

"Už takto v predstihu chceme čo najsrdečnejšie pozvať všetkých Žilinčanov i návštevníkov nášho mesta z celého Slovenska na toto jedinečné kultúrne podujatie, prostredníctvom ktorého zachovávame tradičné zvyky našich predkov a názorne ich odovzdávame ďalším generáciám," pozýval primátor Igor Choma.

Zároveň pripomenul, že ústrednou osobnosťou tohtoročného festivalu bude známa žilinská rodáčka - herečka Anna Šišková. Špeciálnym hosťom bude čerstvý víťaz prestížneho medzinárodného festivalu masiek s takmer už polstoročnou históriou, ktorý sa počas tohto víkendu uskutočnil v bulharskom meste Pernik.

Púť približne 500-členného fašiangového sprievodu sa začne o 14.30 h pred sídlom žilinského mestského úradu a tradičnou okružnou trasou cez Mariánske námestie, Farské schody, Námestie Andreja Hlinku a Národnú ulicu sa zastaví na Mariánskom námestí, kde bude pokračovať hlavný program fašiangového festivalu.