Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Cenu za vodné hospodárstvo v priemysle dostali liptovskí vodári

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo pri príležitosti 50. výročia konferencie a 65. výročia založenia Katedry zdravotného a environmentálneho inžinierstva Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Liptovský Mikuláš 16. novembra (TASR) – Cenu za dlhoročný rozvoj vodného hospodárstva v priemysle získala Liptovská vodárenská spoločnosť (LVS). Na 50. konferencii vodohospodárov v priemysle ju tento týždeň vo Vyhniach prevzal generálny riaditeľ LVS Marián Lesanský. TASR o tom informovala referentka pre vnútornú a externú komunikáciu spoločnosti Eva Petranová.

Odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo pri príležitosti 50. výročia konferencie a 65. výročia založenia Katedry zdravotného a environmentálneho inžinierstva Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Tá Lesanskému udelila aj pamätnú medailu.

Spolupráca medzi LVS a stavebnou fakultou je podľa riaditeľa spoločnosti nadštandardná. „Od sponzorovania učebníc a iných aktivít katedry, cez exkurzie na našich objektoch pre študentov, až po participáciu našich zamestnancov pri výučbe ako konzultantov diplomových prác či členstve v štátnicových komisiách. Dlhodobá je aj spolupráca v oblasti výskumu,“ uviedol.

Na konferencii sa odborníci vo vodohospodárskej oblasti venovali nielen legislatívnym zmenám vo vodohospodárstve, aktuálnemu stavu v odvádzaní a čistení komunálnych a priemyselných odpadových vôd na Slovensku, ale aj konkrétnym témam z regiónov. Z liptovského napríklad vývoju Spoločnej čistiarne odpadových vôd Hrboltová.

Podujatie pod záštitou ministra životného prostredia SR Lászlóa Sólymosa (Most-Híd) sa uskutočnilo v dňoch od 12. do 14. novembra.