Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Rezort zdravotníctva: Na projekte novej nemocnice v Martine sa pracuje

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo zdravotníctva SR na Limbovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V nasledujúcich dňoch by mala byť podpísaná zmluva a začaté práce, priblížili pre TASR z komunikačného oddelenia rezortu.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Pozemky pod novou martinskou nemocnicou sú vysporiadané. Sú vo vlastníctve nemocnice v Martine. Pre TASR to potvrdilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR s tým, že na projekte nového zdravotníckeho zariadenia sa ďalej pracuje. Informovalo o ukončení výberu zhotoviteľa zemných prác.

"V nasledujúcich dňoch by mala byť podpísaná zmluva a začaté práce. Úspešný uchádzač vykoná len rozsah zemných prác podľa aktuálne právoplatných rozhodnutí príslušných povoľovacích orgánov. Toto umožní dodržať časový plán realizácie novej nemocnice v Martine napriek dlhšiemu času, ktorý je potrebný na vyhodnotenie súťaže na zhotoviteľa celej novej nemocnice,"
priblížili pre TASR z komunikačného oddelenia rezortu.

Tender na zhotoviteľa stavby tak stále pokračuje. V tomto prípade je podľa ministerstva vysvetľovanie podaných ponúk a vyhodnocovanie splnenia podmienok uchádzačov náročnejšie na čas.

Riaditeľ Univerzitnej nemocnice Martin Peter Durný koncom januára upozornil na to, že pri projekte novej martinskej nemocnice sú vážne prekážky. Poukázal vtedy na neuzavreté verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby či nevyrovnané stavebné pozemky.