Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

VIDEO: ZÁSAH PROTI 'NDRANGHETE: Polícia pri razii zatkla 14 ľudí

Štrnásť ľudí zatkla kanadská a talianska polícia pri spoločných raziách voči kalábrijskej zločineckej organizácii 'Ndrangheta. Foto: PrtsScr/Facebook TG3

Operácia bola zameraná na dolapenie členov mafiánskeho klanu Muia pochádzajúceho z mesta Siderno ležiacom v juhotalianskom regióne Kalábria.

Rím 18. júla (TASR) - Štrnásť ľudí zatkla kanadská a talianska polícia pri spoločných raziách voči kalábrijskej zločineckej organizácii 'Ndrangheta. S odvolaním sa na štvrtkové oznámenie talianskej polície o tom informovala agentúra DPA.

Operácia bola zameraná na dolapenie členov mafiánskeho klanu Muia pochádzajúceho z mesta Siderno ležiacom v juhotalianskom regióne Kalábria. Podľa talianskej polície pri nej "po prvý raz" vyšlo najavo, že členovia kanadskej 'Ndranghety boli oprávnení stretávať sa a robiť zásadné rozhodnutia skôr v Kanade než v Taliansku.



Kalábrijská 'Ndrangheta patrí spolu so sicílskou Cosa Nostrou a neapolskou Camorrou k najdôležitejším skupinám organizovaného zločinu v Taliansku a vybudovala si základne i v zahraničí; okrem iného pôsobí v Nemecku, USA či Austrálii. Vedúce postavenie má 'Ndrangheta najmä v pašovaní kokaínu do Európy.