Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Veliteľ revolučných gárd varuje krajiny,ktoré by chceli útočiť na Irán

Iránska vlajka, ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Generál Salámí hovoril v teheránskom Múzeu islamskej revolúcie a svätej obrany pri príležitosti otvorenia výstavy objektov, o ktorých oficiálny Irán tvrdí, že sú to zneškodnené americké či iné drony.

Teherán 21. septembra (TASR) - Veliteľ iránskych revolučných gárd Hosejn Salámí v sobotu varoval, že každý štát, ktorý napadne Iránsku islamskú republiku, sa stane svedkom, ako sa z jeho územia stane "hlavné bojové pole" tohto konfliktu. Informuje o tom agentúra AFP.

"Ktokoľvek chce, aby sa z jeho krajiny stalo hlavné bojové pole, len do toho!" povedal veliteľ gárd na tlačovej konferencii v Teheráne.

"Nikdy nedovolíme, aby územie Iránu zasiahla akákoľvek vojna," zdôraznil generálmajor Salámí.

"Dúfame, že sa nedopustia strategickej chyby", ako to už v minulosti urobili, povedal Salámí predtým, než začal čítať zoznam - ako to nazval - vojenských "dobrodružstiev" Spojených štátov amerických proti Iránu.

Generál Salámí hovoril v teheránskom Múzeu islamskej revolúcie a svätej obrany pri príležitosti otvorenia výstavy objektov, o ktorých oficiálny Irán tvrdí, že sú to americké či iné drony zneškodnené na jeho území.

Svetové tlačové agentúry v sobotu oznámili, že prezident USA Donald Trump schválil nasadenie dodatočných amerických síl v Saudskej Arábii a Spojených arabských emirátoch. Stalo sa tak po nedávnych útokoch na saudskoarabské ropné zariadenia, ku ktorým sa prihlásili jemenskí šiitskí povstalci - tzv. húsíovia - spriaznení s Iránom.