Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Starosta Mníchova otvoril 186. ročník pivných slávností Oktoberfest

archívna snímka Oktoberfestu. Foto: TASR/AP

Ceny piva sa v porovnaní s predošlým rokom opäť zvýšili. Litrový krígeľ stojí 11,80 eur, čo je o 30 centov viac ako v roku 2018.

Berlín 21. septembra (TASR) - Starosta Mníchova Dieter Reiter v sobotu narazením prvého suda otvoril 186. ročník pivných slávností Oktoberfest. Informovala o tom agentúra AP.

Prvý sud piva narazil dvoma údermi dreveného kladiva a tradičným zvolaním "Ozapft is!" - "Je narazené!". Prvý krígeľ piva podľa tradície odovzdal bavorskému spolkovému premiérovi Markusovi Söderovi.

Areál festivalu bol podľa AP natoľko preplnený, že príslušníci poriadkových zložiek povolili vstup len tým ľuďom, ktorí mali rezervácie v niektorom z pivných stanov.

Festival potrvá do 6. októbra a organizátori očakávajú až šesť miliónov návštevníkov z celého sveta.

Približne 600 policajtov a ďalšie stovky príslušníkov súkromných bezpečnostných služieb budú dozerať na bezpečnosť návštevníkov. Nad areálom festivalu je zákaz preletov, ktorý platí aj pre bezpilotné drony, uvádza na svojej webovej stránke týždenník Die Zeit.

Ceny piva sa v porovnaní s predošlým rokom opäť zvýšili. Litrový krígeľ stojí 11,80 eur, čo je o 30 centov viac ako v roku 2018.