Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa v Nemecku zranilo 30 ľudí

Záchranári stoja pri prevrátenej traktorom ťahanej vlečke v blízkosti mesta Kandern na juhozápade Nemecka v stredz 1. mája 2024. Foto: TASR/AP

Niektorých zranených previezli na ošetrenie do nemocníc vrtuľníkmi, na pomoc prileteli aj vrtuľníky zo Švajčiarska.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Berlín 1. mája (TASR) - Približne 30 ľudí utrpelo v stredu zranenia, keď sa v blízkosti mesta Kandern na juhozápade Nemecka prevrátila traktorom ťahaná vlečka. Stav desiatich ľudí je vážny, informovala agentúra AFP.

Polícia vo svojom vyhlásení uviedla, že vlečka s ľuďmi sa prevrátila, keď sa traktor, ktorý ju ťahal, pri odbočovaní vychýlil na jednu stranu.

K nehode došlo po 11.00 h SELČ na ceste pri meste Kandern, ktoré leží aj neďaleko francúzskych i švajčiarskych hraníc. Podľa polície v prívese cestovala partia kamarátov z okolitých obcí. Všetci sú vo veku 20 až 25 rokov.

Niektorých zranených previezli na ošetrenie do nemocníc vrtuľníkmi, na pomoc prileteli aj vrtuľníky zo Švajčiarska.

Prípadom sa začala zaoberať polícia, ktorá vodiča traktora vyšetruje pre podozrenie z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

Miestne médiá uviedli, že traktor pred nehodou nešiel veľkou rýchlosťou, preto sa predpokladá, že rozhodujúcu úlohu mohol zohrať svah na mieste nešťastia. "Vyšetrovanie sa zameria aj na to, či na vlečke nebolo príliš veľa ľudí," uviedol hovorca polície.