Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Pri samovražednom útoku v Pakistane zahynuli piati Číňania

Policajti skúmajú miesto samovražedného bombového útoku v pakistanskej provincii Chajbar Paštúnchwá 26. marca 2024. Foto: TASR/AP

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil.

Peking/Islamabad 26. marca (TASR) - Piati čínski občania prišli o život v utorok pri útoku samovražedného atentátnika na severozápade Pakistanu. Čína útok rázne odsúdila, informuje TASR na základe správ agentúr AFP a DPA.

"Piati Číňania a ich miestny vodič boli zabití pri útoku," uviedol predstaviteľ polície v provincii Chajbar Paštúnchwá na severozápade Pakistanu. Útočník autom podľa polície vrazil do auta s Číňanmi, ktoré začalo horieť a zrútilo sa do rokliny.

Pri útoku zomrel aj útočník. Vozidlo s čínskymi pracovníkmi podľa polície smerovalo na stavbu priehrady.

"Čínske veľvyslanectvo a konzuláty v Pakistane rázne odsudzujú tento teroristický čin a vyjadrujú hlbokú sústrasť s obeťami z oboch krajín a prejavujú úprimný súcit s ich rodinami," uviedlo čínske veľvyslanectvo vo vyhlásení.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Počas útokov islamských militantov vrátane pakistanského Talibanu v minulosti zomrelo veľké množstvo lekárov a zdravotníkov pri očkovaní miestnych ľudí, aj členov ozbrojených zložiek, ktoré ich chránili.