Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nemecký diplomat vyjadril na Twitteri podporu antisemitským príspevkom

Logo sociálnej siete Twitter. Foto: TASR/AP

Clages, ktorý predtým pôsobil ako nemecký veľvyslanec v Libanone, sa od obsahu príspevkov dištancoval a kritizované lajky odstránil.

Berlín 18. júla (TASR) - Vedúci nemeckej diplomatickej misie na palestínskych územiach Christian Clages na svojom oficiálnom konte na Twitteri lajkoval viaceré antiizraelské a antisemitské príspevky. Screenshoty týchto lajkov zverejnil vo štvrtok nemecký bulvárny denník Bild.

Ako napísala agentúra AP, nemecké ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že voči 64-ročnému Clagesovi začalo vyšetrovanie. Ministerstvo lajky odsúdilo a jeho konanie nazvalo "neakceptovateľným".

Clages, ktorý predtým pôsobil ako nemecký veľvyslanec v Libanone, sa od obsahu príspevkov dištancoval a kritizované lajky odstránil.

Diplomat napríklad lajkoval dvojminútové video, ktoré zachytáva útok údajne palestínskych žien a mužov na izraelských vojakov. Páčil sa mu tiež názor aktivistky, ktorá sa pri príležitosti prvej izraelskej misie na Mesiac spýtala, kedy ho Izrael obsad, či reakcia na výmenu príspevkov o údajnej masakre židov medzi bývalým členom Ku-klux-klanu Davidom Dukeom a používateľom palestínskeho pôvodu.