Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Muž v Nemecku dostal podmienku za sexuálne zneužitie maloletej

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ide o prípad, ktorý nemecká kancelárka Angela Merkelová uvádzala ako príklad snahy Ruska manipulovať nemeckou verejnou mienkou prostredníctvom falošných mediálnych správ.

Berlín 20. júna (TASR) - Dvadsaťštyriročného muža dnes v Berlíne odsúdili za sexuálne zneužitie dieťaťa. Ide o prípad, ktorý nemecká kancelárka Angela Merkelová uvádzala ako príklad snahy Ruska manipulovať nemeckou verejnou mienkou prostredníctvom falošných mediálnych správ. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Keď 13-ročné dievča ruského pôvodu známe ako "Lisa" zmizlo v nemeckej metropole v roku 2016 a bolo vyhlásené za nezvestné. Ruské štátne médiá aj minister zahraničných vecí tvrdili, že bolo unesené a znásilnené žiadateľmi o azyl a že nemecké úrady sa celý prípad snažia "ututlať".

Nemecká polícia neskôr zistila, že dievča si únos vymyslelo a v skutočnosti ušlo z domu. Avšak počas vyšetrovania prípadu úrady odhalili, že dievča malo v roku 2015 pohlavný styk s 24-ročným Ismetom S.

Berlínsky okresný súd dnes mladíka odsúdil za pohlavný styk s maloletou a udelil mu podmienečný trest odňatia slobody 21 mesiacov.