Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Krach cestovnej kancelárie sa dotkol stoviek Maďarov v Turecku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Green Holidays oznámila platobnú neschopnosť v nedeľu večer. Posledná skupina turistov odletela chartetovým letom do Antalye v nedeľu ráno, avšak do hotela, ktorý si zaplatili, sa už nedostali.

Budapešť 3. júla (TASR) - Krach jednej z maďarských cestovných kancelárií sa dotýka 980 Maďarov v zahraničí, ktorých 99 percent dovolenkuje v Turecku, uviedol dnes server pre cestovný ruch turizmusonline.hu.

Spoločnosť Green Holidays oznámila platobnú neschopnosť v nedeľu vo večerných hodinách. Posledná skupina turistov odletela chartetovým letom do Antalye v nedeľu ráno, avšak do hotela, ktorý si zaplatili, sa už nedostali.

Z uvedenej skupiny 180 Maďarov sa dnes viacerí vydali na letisko, aby odcestovali domov, uviedol veľvyslanec Maďarska v Ankare Gábor Kiss vo verejnoprávnej televízii M1. Podľa jeho slov zvyšných umiestnili v dvoch náhradných hoteloch.

Z Antalye dnes odletí podľa pôvodných plánov lietadlo do Budapešti s 210 klientmi tejto cestovnej kancelárie, ktorých pobyt sa dnes končí. Najväčšie problémy s hotelovým ubytovaním má 369 dovolenkárov, ktorí pricestovali tento víkend. Ich situáciu riešia prostredníctvom inej cestovnej kancelárie. Turistom, ktorí majú pobyt do stredy, už vyriešili ubytovanie, píše turizmusonline.hu.