Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Člen diplomatickej misie na Kube má príznaky nezvyčajného ochorenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ide už o 13. prípad kanadského občana na Kube, u ktorého sa objavili záhadné symptómy vrátane závratov, bolestí hlavy a ťažkostí so sústredením.

Montreal 29. novembra (TASR) - Kanada v stredu oznámila, že u ďalšieho zamestnanca jej diplomatickej misie na Kube sa objavili príznaky nezvyčajného ochorenia. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.

Ide už o 13. prípad kanadského občana na Kube, u ktorého sa objavili záhadné symptómy vrátane závratov, bolestí hlavy a ťažkostí so sústredením. Medzi postihnutými boli diplomati vyslaní na veľvyslanectvo v Havane a ich rodinní príslušníci.

Ochorenie, ktorého príčinu sa nepodarilo zistiť, od konca roka 2016 postihlo aj amerických diplomatov a ich rodiny. Spojené štáty vlani v októbri z Havany stiahli viac ako polovicu svojho diplomatického personálu a všetkých rodinných príslušníkov.

Kanadská vláda v apríli vo vyhlásení uviedla, že vzhľadom na túto situáciu bolo rozhodnuté o zmene štatútu veľvyslanectva Kanady na Kube, a to na miesto výkonu práce bez sprievodu rodiny.