Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Berlínska polícia zakázala stanový tábor propalestínskych aktivistov

Policajti vypratávajú stanový tábor propalestínskych aktivistov neďaleko úradu spolkového kancelára Olafa Scholza 26. apríla 2024 v Berlíne. Foto: TASR/DPA

Stanový tábor vznikol pred viac než dvoma týždňami.

Berlín 26. apríla (TASR) - Nemecká polícia zakázala v piatok protestný tábor propalestínskeho hnutia vo vládnej štvrti v metropole Berlín, informuje TASR podľa agentúry DPA.

V piatkových dopoludňajších hodinách prišlo na miesto neďaleko úradu spolkového kancelára Olafa Scholza až 150 policajtov s výzvou na odstránenie zhruba 20 stanov a na odchod približne 20 demonštrantov.

Stanový tábor vznikol pred viac než dvoma týždňami. Rozhodnutie o jeho zakázaní oznámila polícia najprv vedeniu tábora, píše DPA. Podľa zdrojov bezpečnostných zložiek malo následné odstránenie stanov pokojný priebeh.

Polícia zakázanie tábora odôvodnila tým, že jeho účastníci sa opakovane dopustili trestných činov vrátane burcovania a násilných činov voči predstaviteľom polície. Došlo aj k nedodržaniu určitých obmedzení, dodáva DPA.

Policajti vypratávajú stanový tábor propalestínskych aktivistov neďaleko úradu spolkového kancelára Olafa Scholza 26. apríla 2024 v Berlíne.
Foto: TASR/DPA