Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Slováci zažívajú hotelové majstrovstvá

Na snímke sprava slovenský reprezentant v chôdzi Matej Tóth a slovenská reprezentantka v chôdzi Mária Katerinka Czaková pred odchodom na majstrovstvá sveta v katarskej Dauhe 16. septembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR/Pavol Zachar

Kvarteto Matej Tóth, Mária Katerinka Czaková, Martina Hrašnová a Gabriela Gajanová má už svoje vystúpenia za sebou.

Dauha 29. septembra (TASR) - Nielen majstrovstvá sveta v Dauhe sa konajú v neskoršom termíne než predchádzajúce atletické šampionáty, ale aj súťaže v jednotlivých dňoch sa začínajú v popoludňajších až večerných časoch. Nedeľa bola bez slovenskej účasti a Slováci ju využili aj na spoznávanie katarskej metropoly, ktorá však neponúka veľa príležitostí.

Kvarteto Matej Tóth, Mária Katerinka Czaková, Martina Hrašnová a Gabriela Gajanová má už svoje vystúpenia za sebou, zatiaľ čo kladivár Marcel Lomnický pricestoval len v nedeľu a v úvodný deň mal takisto voľno. Spoločne so šéftrénerom Martinom Pupišom sa vybrali do ulíc a navštívili aj múzeum.

"Išli sme za islamskou kultúrou, ale bolo to na úrovni očakávaní, aké sme mali. Úplne nás to neohúrilo, pre nás sú to skôr všetko megalomanské stavby ako brutálna historická hodnota," povedal Pupiš pre TASR.

Ináč však Slováci zažívajú "hotelové" podujatie: "Je to atypický šampionát, taký výrazne depresívny. Keď sme cez deň na ulici, sme tam sami, lebo tu ľudia nechodia po ulici. Ak chceme prežiť deň, ako bol v sobotu, že Martina Hrašnová súťažila večer a až potom išli chodci, s ktorými sme boli hlboko do noci, celý deň sme oddychovali a tie ďalšie dni budú podobné. Mám trošku hlavu v smútku, že takto trávim dva týždne, celý deň v izbe. Je to len o takom prežívaní a hibernácii a potom večer sú súťaže."

V nedeľu boli spestrením aspoň cyklistické majstrovstvá sveta s piatym miestom Petra Sagana: "Snažili sme sa to jedným okom sledovať. Sledujeme celý domáci šport, celé slovenské dianie, takže každý si vypĺňa čas aj týmto."