Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Šprintér Volko ukončil sezónu, má svalové zranenie na pravej nohe

Ján Volko, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Úradujúci majster Európy na 60 m v hale zabehol v Nitre v behu na 100 m čas 10,57 s. Na dvojnásobnej trati mu na splnenie limitu na MS nestačil ani výkon sezóny 20,70.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Slovenský šprintér Ján Volko ukončil sezónu. Cez víkend na finálovom mítingu Atletickej ligy v Nitre nevyužil poslednú príležitosť kvalifikovať sa na MS v katarskej Dauhe, navyše má opäť zdravotné problémy.

"V sobotňajšej štafete na majstrovstvach Slovenska družstiev zacítil pravú nohu. Prvé vyšetrenia ukázali podobné poranenie svalového charakteru ako v halovej sezóne, ale na pravej nohe a v menšom rozsahu. Musel tým ukončiť sezónu 2019, ale začiatku prípravy na rok 2020 by nič nemalo brániť. Ďalšie podrobnosti budú známe po utorkových vyšetreniach," informoval v pondelok manažér Alfons Juck.

Úradujúci majster Európy na 60 m v hale zabehol v Nitre v behu na 100 m čas 10,57 s. Na dvojnásobnej trati mu na splnenie limitu na MS nestačil ani výkon sezóny 20,70. Na účasť v Katare potreboval prekonať hranicu 20,40 s.