Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Atlét Kučera si vybojoval miestenku na olympiádu do Ria

Na snímke slovenský bežec cez prekážky Martin Kučera v behu na 400 metrov cez prekážky Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Člen atletického klubu BK HNTN Bratislava obsadil vo štvrtkovom druhom semifinále 4. miesto a do bojov o medaily postúpil vďaka času.

Amsterdam 7. júla (TASR) - Slovenský reprezentant Martin Kučera sa prebojoval do piatkového finále na 400 m cez prekážky na 23. majstrovstvách Európy v Amsterdame a zároveň si vybojoval aj miestenku na augustové olympijské hry do Rio de Janeiro.

Člen atletického klubu BK HNTN Bratislava obsadil vo štvrtkovom prvom semifinále 4. miesto a do bojov o medaily postúpil vďaka času. Kučera vylepšil svoj osobný rekord z rozbehov, keď zabehol čas 49,08 s a svoje maximum posunul o 71 stotín sekundy. Zároveň s rezervou zdolal limit do Ria, ktorý má hodnotu 49,40 s. Až šiesti z ôsmich štartujúcich si v rýchlom 1. semifinále vylepšili osobné maximá, pričom víťazný Karsten Warholm z Nórska utvoril časom 48,84 nový národný rekord. Kučera bol celkovo piaty najrýchlejší v semifinálových behoch.

"Je neskutočné, že som sa po včerajšom rozbehu takto zlepšil. Veľmi som bojoval, všetci sme dobiehali skoro na jednej úrovni. Keď som videl ten víťazný čas, vedel som, že to bude dobré. V tretej dráhe ma veľmi rýchlo dotiahol Green, snažil som sa zabrať, nech to vyjde po tú ôsmu priečku. V závere som sa už ťahal za nimi, bolo tam srdce, všetko som dal do toho. Čas nášho semifinále je úžasný, podľa mňa môže zajtra stačiť na celkové víťazstvo," vyjadril sa Kučera po semifinále pre Slovenský atletický zväz.



výsledky 1. semifinále:

1. Karsten Warholm (Nór.) 48,84 s
2. Kariem Hussein (Švaj.) 48,87
3. Jack Green (V.Brit.) 48,98
4. Martin KUČERA (SR) 49,08