Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

MS: Škvarková nastúpi v sobotu v rozbehoch, rada by atakovala osobák

Na archívnej snímke slovenská reprezentantka v behu cez prekážky Stanislava Lajčáková. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Škvarková sa predstaví po vystúpeniach osemstovkárky Gabriely Gajanovej, kladivárov Martiny Hrašnovej, Marcela Lomnického a chodcov Mateja Tótha s Máriou Katerinkou Czakovou.

Dauha 4. októbra (TASR) - Prekážkarka na 100 metrov Stanislava Škvarková zakončí účinkovanie šiestich slovenských atlétov na 17. majstrovstvách sveta v katarskej Dauhe. Rozbehy sú na programe v sobotu od 16.15 SELČ, semifinále a finále sa uskutočnia v nedeľňajší záverečný deň šampionátu (18.02/19.50).

Škvarková sa predstaví po vystúpeniach osemstovkárky Gabriely Gajanovej, kladivárov Martiny Hrašnovej, Marcela Lomnického a chodcov Mateja Tótha s Máriou Katerinkou Czakovou. Konkrétne postupové ambície si pred debutom na MS nestanovila, keďže o účasti sa dozvedela len na poslednú chvíľu a uplynulé týždne tréningovo vypustila. "Sama neviem, ako na tom som, ale určite sa chcem čo najviac priblížiť k osobnému rekordu. Ak by sa mi ho podarilo prekonať, bolo by to skvelé," povedala pre TASR 23-ročná slovenská reprezentantka, ktorej osobný rekord má od 3. augusta hodnotu 13,08 sekundy.

S trénerom a manželom Michalom Škvarkom dorazili do dejiska až v noci zo stredy na štvrtok, aby v horúčave absolvovali čo najmenej dní: "Videli sme pár videí, sledovali sme šampionát z domu. Aj to je špecifické, že sme si ho najskôr vychutnali z domu a teraz ho ešte aj zažijeme. Keď sme vystúpili z lietadla, zistili sme, že to bude jedna veľká sauna. Uvidíme, čo od toho môžeme očakávať, štadión by mal byť klimatizovaný, takže tam by to nemalo byť nejaké strašné. Sme zvedaví, že čo to bude."

Slovenka si tento rok okrem zlepšenia vlastného maxima pripísala siedmu pozíciu na Svetovej univerziáde v Neapole: "Myslím si, že to bola zatiaľ moja životná sezóna. Už len úspechom na univerziáde, progresom a časmi, ktoré som zabehla, je to určite moja prelomová sezóna."