Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

MS: Fajdek má štvrtý titul, no chce viac: Veľmi chcem zlato z OH

Majster sveta- poľský kladivár Pawel Fajdek. Foto: TASR/AP

Tridsaťročný Poliak odmieta, že mu pomohol neskorší dátum šampionátu, keď ešte v máji absolvoval operáciu lýtka.

Dauha 3. októbra (TASR) - Medzi výrazné osobnosti prebiehajúcich majstrovstiev sveta v atletike sa zaradil aj poľský kladivár Pawel Fajdek, ktorý získal svoj štvrtý titul v sérii. V súťaži pôsobil suverénne, aj jeho štvrtý najlepší pokus bol lepší ako najdlhší hod strieborného Francúza Quentina Bigota (78,19). Najďalej hodil Fajdek v štvrtej sérii 80,50 cm.

Tridsaťročný Poliak odmieta, že mu pomohol neskorší dátum šampionátu, keď ešte v máji absolvoval operáciu lýtka. "Keby sa majstrovstvá konali v júli, alebo auguste, bol by som pripravený. Už vtedy som pravidelne hádzal za 80 metrov. Teraz som už mohol byť na dovolenke," povedal v rozhovore pre sport.pl Fajdek.

Poliak by mohol dokázať vyrovnať, či prekonať rekord žrdkára Sergeja Bubku, ktorý má ako najlepší z atlétov v technických disciplínach na svojom konte šesť zlatých medailí zo svetových šampionátov. Lenže Fajdek má pred sebou iný cieľ, pretože na olympiáde v Riu ako veľký favorit zlyhal a nepostúpil z kvalifikácie. "Veľmi sa sústredím, aby som získal olympijskú medailu. Budúci rok je to môj jediný cieľ. Nechcem už dlhšie čakať, to by bolo príliš nepríjemné. História si ma musí pamätať ako olympijského šampióna."