Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Na ZŠ Strážnická v Skalici vznikne nové multifunkčné ihrisko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Caban

Finančný príspevok na projekty predstavuje sumu 63.700 eur.

Skalica 17. mája (TASR) – Mesto Skalica získalo finančnú podporu z Úradu vlády SR v rámci programu Podpora rozvoja športu. Finančný príspevok na projekty predstavuje sumu 63.700 eur. TASR informoval zástupca primátora Skalice Milan Roman.

Najväčšiu časť z dotácie odoberie výstavba nového multifunkčného ihriska. Vďaka financiám pribudne v Skalici nové moderné ihrisko s umelým trávnikom a mantinelmi na Základnej škole (ZŠ) Strážnická. Vyplýva to z výsledkov zasadnutia komisie, ktorá žiadosti posudzuje.

"Multifunkčné ihriská sú riešením aj pre využitie športových klubov či amatérskych družstiev, ktoré hľadajú priestory. Ihrisko bude určené nielen žiakom, v popoludňajších hodinách bude prístupné aj športovej verejnosti," uviedol zástupca primátora.

Finančný príspevok získa mesto aj na ihrisko pri Materskej škole (MŠ) Clementisa, taktiež na výmenu umelého trávnika na ZŠ Mallého a na nákup športovej výbavy pre obe spomínané ZŠ. "Uspeli sme aj s projektom revitalizácie detského ihriska v areáli MŠ Clementisa. Finančný príspevok vo výške 9000 eur použijeme na jeho opätovné vybudovanie. Postupnými krokmi sa nám darí skvalitňovať prostredie na výučbu najmenších detí. Ihriská sú len jednou časťou celej mozaiky," doplnil Roman.