Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Trnavský kraj

Pokračuje súd s trnavským vodičom autobusu,v ktorom umreli gymnazistky

Z tragickej dopravnej nehody autobusu žiakov športového gymnázia z Trnavy, ktorá sa stala 6. júna 2014 na 73. kilometri diaľnice D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri deti. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Milanovi H., ktorý jazdil 30 rokov bez nehody, hrozí za trestný čin všeobecného ohrozenia trest odňatia slobody až na desať rokov.

Trnava 14. septembra (TASR) – Na Okresnom súde v Trnave dnes pokračovalo pojednávanie s Milanom H., vodičom autobusu, pri havárii ktorého zomreli pred dvoma rokmi štyri študentky trnavského športového gymnázia. Sudca vypočul jedného svedka a znalcov z odboru zdravotníctva a dopravy.

Pojednávanie bolo odročené, ako informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová, na 2. novembra, na ktorom by mali byť čítané znalecké posudky. Nehoda školského autobusu na úseku diaľnice v smere z Piešťan do Trnavy sa stala 6. júna 2014. V autobuse sa vracalo 29 žiakov gymnázia a dve pedagogičky z exkurzie na Orave. Autobus zišiel z komunikácie, na svahu sa následne prevrátil.

Dievčatá, ktoré pri nehode zomreli, sedeli na zadných sedadlách, pri páde sa dostali pod autobus. V čase nehody išiel autobus rýchlosťou 97 km/h, maximálnu povolenú rýchlosť neprekročil. V čase prevrátenia vozidla bola rýchlosť autobusu 67 km/h. Z tachografu sa zistilo, že vodič dodržal všetky predpísané prestávky.

Milanovi H., ktorý jazdil 30 rokov bez nehody, hrozí za trestný čin všeobecného ohrozenia trest odňatia slobody až na desať rokov.