Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Hasiči si v Galante zmerajú športové zručnosti na krajskej súťaži

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

O prvenstvo budú hasiči bojovať vo výstupe do štvrtého podlažia cvičnej veže, behu na 100 metrov cez prekážky a kolektívy v štafete štyri x 100 metrov a požiarnom útoku.

Galanta 17. mája (TASR) – Hasiči z Trnavského kraja si na futbalovom štadióne v Galante zmerajú vo štvrtok svoje sily. Slávnostné otvorenie XXII. ročníka Krajskej súťaže v hasičskom športe, ktoré je prístupné aj pre verejnosť, bude o 10.00 h.

"Na súťaži sa zúčastnia družstvá okresných riaditeľstiev v Trnavskom kraji - Trnava, Galanta, Dunajská Streda, Piešťany, Senica a Skalica. Okrem profesionálnych hasičov sa súťaže zúčastnia aj členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí, ktorí súťažia iba v preteku na 100 metrov s prekážkami. Pre zvládnutie súťaže je nutné spojiť rýchlosť, obratnosť, nebáť sa prekážok, ani ohňa, ani výšok," informovali Martin Krajčovič a Júlia Kedrová z Hasičského a záchranného zboru v Trnave.

Hasiči budú súťažiť v štyroch disciplínach. O prvenstvo budú bojovať vo výstupe do štvrtého podlažia cvičnej veže, behu na 100 metrov cez prekážky a kolektívy v štafete štyri x 100 metrov a požiarnom útoku.

Hasičský šport je od roku 1970 súčasťou odbornej prípravy pre všetkých profesionálnych hasičov. Súťaže v hasičskom športe sa v Hasičskom a záchrannom zbore uskutočňujú na krajskej úrovni, zmiešanej i celoslovenskej úrovni v podobe majstrovstiev SR. Hasičský šport vo svete združuje Medzinárodná športová federácia hasičov a záchranárov, založená v roku 2001.