Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Dolnom Dubovom sa zišli otužilci z celého Slovenska

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Palkovič

Každoročne je táto akcia spojená s charitatívnou zbierkou pre hendikepovaného Samka Slobodu z Dolného Dubového, fanúšika otužovania, ktorému takto pomáhajú uhrádzať rehabilitačné pobyty.

Dolné Dubové 18. novembra (TASR) – Na priehrade v Dolnom Dubovom pri Trnave sa v nedeľu zišli otužilci na celoslovenskom zraze. Akciu už šiestykrát pripravili Trnavskí Bílí medvedi, do 7,5 stupňovej vody sa prišlo namočiť 180 plavcov z Nitry, Trenčína, Ostratíc, Partizánskeho, Veľkých Uheriec, Bánoviec nad Bebravou, Serede, Hlohovca aj Bratislavy.

Zraz bol spojený s pretekom v zimnom plávaní na 100 a 250 metrov. "Zúčastnilo sa spolu štyridsať milovníkov studenej vody," povedal pre TASR predseda občianskeho združenia otužilcov Ľuboš Andel.

Každoročne je táto akcia spojená s charitatívnou zbierkou pre hendikepovaného Samka Slobodu z Dolného Dubového, fanúšika otužovania, ktorému takto pomáhajú uhrádzať rehabilitačné pobyty. "Vždy na vodnú nádrž chodí za nami, ale teraz nemohol, je po operácii," povedal Andel.

Po skončení akcie sa účastníci presunuli do kultúrneho domu, kde mali zázemie. "Pripravili sme tortové prekvapenie pre našu najmladšiu účastníčku Ninku Sobotkovú, ktorá má práve v deň konania akcie desať rokov. S nami pláva už dva roky, pritiahol ju jej otec," dodal Andel.

Zraz na vodnej nádrži v Dolnom Dubovom je súčasťou celoslovenských podujatí milovníkov otužileckého plávania. Trnavskí Bílí medvedi majú svoj domovský stánok v Trnave na splave v Kamennom mlyne. Tam sú však podmienky ohraničené, preto zvolili pre prvý ročník priehradu v Suchej nad Parnou, v druhom ročníku sa už presunuli do Dolného Dubového.

"Obec nám vychádza v ústrety, podporu sme získali aj od Trnavského samosprávneho kraja a mesta Trnava,“ dodal predseda klubu trnavských otužilcov.