Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Vstupenky na Trenčiansky hrad sa budú dať kúpiť aj online

Trenčiansky hrad, ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V budúcom roku chce Trenčianske múzeum zaviesť moderný elektronický systém predaja vstupeniek aj do ostatných svojich pobočiek.

Trenčín 19. októbra (TASR) – Trenčiansky hrad bude prvým objektom Trenčianskeho múzea, kde zavedú predaj on-line vstupeniek. V budúcom roku chce Trenčianske múzeum zaviesť moderný elektronický systém predaja vstupeniek aj do ostatných svojich pobočiek.

Ako TASR informoval Peter Pastier z oddelenia komunikácie Trenčianskeho múzea, Trenčiansky hrad, ako aj všetky pobočky Trenčianskeho múzea, dlhodobo fungujú na zastaraných systémoch predaja. Tie pracujú v operačných systémoch MS DOS a nevyhovujú moderným štandardom.

"Aj preto sa múzeum rozhodlo získať nový pokladničný systém, ktorý bude spĺňať požiadavky 21. storočia. Návštevníci sa tak môžu tešiť na zavedenie on-line predaja vstupeniek, elektronických rezervácií, vlastných vstupeniek s atraktívnou potlačou, zobrazenie prehliadok na externom monitore v pokladnici alebo v dnešnej dobe už bežnú formu platby prostredníctvom platobného terminálu," doplnil Pastier.