Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Trenčiansky kraj

Volebná účasť v Počarovej bude zrejme vyššia ako pred štyrmi rokmi

Ilustračné foto Foto: TASR - Erik Mader

Voliť chodia najmä starší voliči, ale odvolilo už aj niekoľko prvovoličov.

Počarová 4. novembra (TASR) – Volebná účasť v Počarovej, jednej z najmenších obcí Považskobystrického okresu, bude zrejme vyššia ako v regionálnych voľbách pred štyrmi rokmi. Informovala predsedníčka tamojšej okrskovej volebnej komisie Jana Kasmanová.

Kým v roku 2013 hlasovalo v regionálnych voľbách v Počarovej zo 108 oprávnených voličov iba 18 (volebná účasť 16,67 percenta), v sobotu prišlo už dopoludnia k urnám približne 15 percent voličov. „Voliť chodia najmä starší voliči, ale odvolilo už aj niekoľko prvovoličov. O túto obec nemá nikto záujem, iba pred voľbami. Preto sú aj voliči skeptickí,“ skonštatovala Kasmanová.

Z krajských kompetencií podľa nej voliči očakávajú najmä zlepšenie dopravnej obslužnosti. Príjazdová cesta do obce z križovatky s cestou II/517 z Považskej Bystrice do Rajca je dlhá asi 1,5 kilometra a väčšina spojov do Počarovej nezachádza.

„Smutné je, že autobusy chodia popod Počarovú a nikoho nenapadne, aby zašli aj sem. Je to krátka vzdialenosť, no ľuďom, väčšinou starým, by to veľmi pomohlo. Je to veľmi ťažké presadiť, i keď teraz sa nám podarilo vybaviť jeden spoj,“ povedala Kasmanová s tým, že denne do obce zachádza iba päť najnutnejších spojov – povinné žiacke a robotnícke.