Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Trenčiansky kraj

V Malých Hostiach majú v priebehu mesiaca už druhé voľby

Ilustračné foto Foto: TASR - Martin Palkovič

Viac voličov zaregistrovali v obci vo voľbách spred vyše dvoch týždňov.

Malé Hoste 4. novembra (TASR) - Už druhýkrát v priebehu mesiaca prichádzajú v sobotu obyvatelia Malých Hostí v okrese Bánovce nad Bebravou k volebnej urne. V polovici októbra si tam totiž v doplňujúcich voľbách volili starostu obce.

Pre dvojicu volieb v priebehu pár týždňov menej práce v obci nemali, povedala pre TASR členka okrskovej volebnej komisie Ivana Galbavá, ktorá bola v komisii i na doplňujúcich voľbách. "Vždy sú iné materiály a hlavne tieto voľby idú už podľa novej právnej úpravy, ale tie predtým, na starostu, išli podľa starej. Myslím si, že máme tak rovnako práce. Žiadny rozdiel podľa mňa nebol. Aj miestnosť sa pripravovala narovnako, lebo medzitým tu bola nejaká akcia," priblížila.

Viac voličov zaregistrovali v obci podľa nej vo voľbách spred vyše dvoch týždňov. "To je starosta, to je to, čo sa priamo týka ľudí tu, ale VÚC berú ľudia okrajovo, nás sa to osobitne nedotkne," pokračovala.

"V mojom prípade, pokiaľ ide o účasť na voľbách, zavážilo, za akú stranu kto kandiduje," povedal Peter z Malých Hostí. Kompetencie samosprávnych krajov podľa svojich slov čiastočne pozná.

Na voľbách do vyšších územných celkov, ako aj doplňujúcich na starostu obce sa zúčastnila Viera. "Voliť som išla preto, aby sa konečne aj niečo v našej obci stalo. Mám pocit, že obchádzajú nielen nás, ale i všetkých okolo," poznamenala.

Komisia podľa jej predsedníčky Veroniky Kmotorkovej očakáva v obci veľmi nízku volebnú účasť. V obci s približne 400 obyvateľmi majú 344 oprávnených voličov.

V doplňujúcich voľbách do orgánov samosprávy si obyvatelia Malých Hostí zvolili za starostku Martu Gregorovú. Tá vystriedala na poste Teodora Rusnáka, ktorému zo zákona zanikol mandát pre právoplatný trest za spáchanie trestného činu. Na voľbách sa zúčastnilo 160 obyvateľov, ktorí odovzdali 158 platných hlasov.