Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Trenčíne chce radnica vyznačiť parkovanie na prejazd autobusov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Zmeny v dopravnom značení odsúhlasil Okresný dopravný inšpektorát Policajného zboru Trenčín.

Trenčín 24. marca (TASR) - Trenčianska radnica vyznačí na Potočnej ulici v Trenčíne parkovacie miesta. Dôvodom je umožnenie bezpečného prejazdu autobusov mestskej hromadnej dopravy (MHD) a zachovanie autobusovej zastávky. Mesto zároveň umožní obyvateľom parkovať na ceste. Informovala o tom radnica na svojej webovej stránke.

Vyznačenie parkovacích miest popri chodníku je okamžitým riešením na zachovanie obsluhy autobusovej zastávky bez toho, aby mal autobus problém s prejazdnosťou cesty. Zmeny v dopravnom značení odsúhlasil Okresný dopravný inšpektorát Policajného zboru Trenčín.

"Mesto zároveň začne pripravovať projektovú dokumentáciu na rozšírenie cesty v určitých úsekoch tak, aby bolo možné vyznačiť parkovacie miesta pri potoku. Príprava tohto riešenia aj so schvaľovacími procesmi a vyčlenením financií do rozpočtu mesta je dlhší proces. Preto prosíme obyvateľov, aby situáciu pochopili a pre zachovanie bezproblémového fungovania mestskej hromadnej dopravy rešpektovali dočasné riešenie," informuje mesto.