Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčianska pobočka Leoni je najlepším dodávateľom Groupe PSA

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Leoni Slovakia v Trenčíne vyrába adaptérové káble, ktoré sú integrované do káblových zväzkov automobilov ako Opel Insignia, Buick Regal a Chevrolet Malibu.

Trenčín 17. júla (TASR) – Trenčiansky odštepný závod spoločnosti Leoni Slovakia získal už tretí rok po sebe ocenenie pre najlepší dodávateľský závod spoločnosti Groupe PSA (Peugeot – Citroën). Spoločnosť vyrába adaptérové káble pre snímače rýchlosti vozidla a CD nabíjačky určené pre vozidlá s vyšším vybavením.

Podľa manažérky pre komunikáciu spoločnosti Leoni Ramony Raicu tímy technických inžinierov z centrálneho oddelenia LEONI v Nemecku pracovali v posledných rokoch na vývoji novej a výkonnejšej technológie nazývanej vstrekovanie priechodiek, čo výrazne zlepšilo kvalitu finálneho výrobku. Leoni Slovakia v Trenčíne vyrába adaptérové káble, ktoré sú integrované do káblových zväzkov automobilov ako Opel Insignia, Buick Regal a Chevrolet Malibu. Ročne vyprodukuje približne 20.000 adaptérových káblov.

Spoločnosť spolupracuje na Slovensku s Groupe PSA od roku 2004. Tím približne 25 ľudí sa venuje zákazníckym projektom, od operátorov a technikov až po manažérov kvality, či výrobných a plánovacích technických inžinierov. "Som hrdý na nadšených a zanietených členov tímu v Trenčíne, ktorí každý deň produkujú kvalitné výrobky," uviedol riaditeľ závodu v Trenčíne Miroslav Šulek.

Spoločnosť Leoni je globálny poskytovateľ produktov, riešení a služieb pre správu energií a dát v automobilovom sektore a iných odvetviach. Produktový reťazec zahŕňa drôty, optické vlákna, štandardizované káble, špeciálne káble a zostavy káblových systémov, ako aj inteligentné produkty a služby. Skupina spoločností zamestnáva viac ako 87.000 ľudí v 31 krajinách a v roku 2017 dosiahla konsolidovaný predaj vo výške 4,9 miliardy eur.

Leoni Slovakia pokrýva na Slovensku dve divízie (Wiring Systems Division a Wire & Cable Solutions) a štyri odštepné závody v Trenčíne, Trenčianskej Teplej, Starej Turej a Jaklovciach. Leoni Slovakia zamestnáva približne 2500 ľudí.