Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

O post primátora Trenšianskych Teplíc sa uchádza režisér Peter Hledík

Kandidáta na primátora mesta Trenčianske Teplice Peter Hledík počas tlačovej konferencie 18. septembra 2018 v Trenčianskych Tepliciach. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kandiduje ako nezávislý.

Trenčianske Teplice 18. septembra (TASR) – O post primátora kúpeľného mesta Trenčianske Teplice sa uchádza 72-ročný filmový režisér, scenárista, producent a spoluzakladateľ medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest Peter Hledík. Kandiduje ako nezávislý.

"Mojou absolútnou prioritou sú ľudia žijúci v tomto meste, chcem docieliť, aby sa v tomto meste žilo dobre. Keď nedávno zverejnili štúdiu, že Viedeň je najlepšie miesto pre život na svete, napadla mi myšlienka, prečo by tak úžasné mesto ako Trenčianske Teplice, ktoré má dar termálnych prameňov, fantastického prostredia, nemohlo stať najlepším mestom pre život," skonštatoval Hledík s tým, že je pre to odhodlaný urobiť všetko.

Ako dodal, vo volebnej kampani sa bude zaoberať Trenčianskymi Teplicami, jej obyvateľmi, centrálnou i okrajovými časťami, spoznávať, ako ľudia žijú, spoznávať ich problémy.

"Občas hovorím vetu, ktorá je taká nekomunálna. 'Keď cítiš bolesť, si živý, keď bolesť druhých, si človek.' Kandidovať som sa rozhodol preto, že som vyrastal v tomto meste od roku 1965. Vracal som sa sem po svojich pobytoch doma i v zahraničí a keď som sa zamyslel, kde som doma, prišiel som na to, že doma je tu, v Trenčianskych Tepliciach. A ten domov nechcem mať dobrý len pre seba, ale aj pre ostatných obyvateľov," zdôraznil.

V prípade zvolenia za primátora nepôjde proti projektom, ktoré sa v meste rozbehli. Chce ich poznať a pokiaľ sú zmysluplné, chce v nich pokračovať. Trenčianskym Tepliciam podľa neho chýbajú napríklad verejné toalety, múzeum či galéria, ktoré by v meste s takýmto charakterom mali byť.

"Sú tu cyklotrasy, ale nie sú doriešené prejazdy cez mesto. Mojím cieľom je vrátiť mestu charakter, ktorý bude nadväzovať na históriu, ale bude moderný, súčasný. Rád by som bol, aby sa tu opäť objavila kúpeľná kolonáda. Je toho viac," skonštatoval Hledík s tým, že v najbližších dňoch do volieb chce detailnejšie spoznávať problémy ľudí a chce, aby projekty, ktoré pripravuje, boli relevantné a splniteľné.

Jeho víziou je postupne obnoviť tradíciu filmového festivalu do takého rozsahu, aký mal, možno viac zameraný na širšie umelecké zázemie. Riadiť mesto je podľa neho v istých akceptoch zložité, myslí si však, že z doterajšieho pôsobenia, keď riadil niekoľko desiatok ľudí, má dostatočné manažérske schopnosti, aby funkciu primátora zvládol.

O post primátora Trenčianskych Teplíc sa okrem Hledíka uchádzajú aj úradujúci primátor, 43-ročný Štefan Škultéty a 48-ročná podnikateľka Zuzana Frajková Ďurmeková. Podľa zapisovateľky mestskej volebnej komisie Martiny Fialovej všetci kandidujú ako nezávislí a všetkých oficiálne zaregistrovala volebná komisia.