Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Samospráva v Handlovej otvorila dvere verejnosti po jedenásty raz

ž po jedenásty raz pripravilo mesto Handlová pre svojich obyvateľov a návštevníkov Deň otvorených dverí (DOD) samosprávy. Možnosť zoznámiť sa s prácou radnice, ako i mestských organizácií využilo dnes asi 600 školákov i dospelých. Na snímke poslanec MsZ v Handlovej Arpád Koszta so žiakmi ZŠ Školská 20. októbra 2015. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Do DOD sa zapojili jednak všetky mestské organizácie, zamestnanci mestského úradu, či banské múzeum.

Handlová 20. októbra (TASR) - Už po jedenásty raz pripravilo mesto Handlová pre svojich obyvateľov a návštevníkov Deň otvorených dverí (DOD) samosprávy. Možnosť zoznámiť sa s prácou radnice, ako i mestských organizácií využilo dnes asi 600 školákov i dospelých.

"Cieľom Dňa otvorených dverí samosprávy v meste Handlová je ukázať obyvateľom a širokej verejnosti, ako to tu v samospráve chodí. Chceme poukázať na našu prácu a rovnako predstavujeme jednotlivé mestské organizácie," povedala pre TASR hovorkyňa Handlovej Soryana Hádenová.

Priblížila, že do DOD sa zapojili jednak všetky mestské organizácie, zamestnanci mestského úradu tiež neziskové organizácie Jazmín a Help, spoločnosť Hater, ktorá sa zaoberá zberom odpadu v meste, či banské múzeum. Výpomoc samospráve poskytli aj členovia Detského a mládežníckeho parlamentu v Handlovej.

"Ľudia, ktorí navštívili mestský úrad, mohli vidieť jednotlivé oddelenia, ako sa na nich pracuje, čo tam môžu vybaviť. Rovnako sme sa pozreli aj do obradnej miestnosti, kde sme si vytvorili imaginárne sobáše a uvítanie do života. A potom detičky mohli vidieť, ako to prebieha na mestskom zastupiteľstve," spresnila časť programu DOD Hádenová.

Šikovnosť detí a ich záujem o mesto počas simulovaného zasadnutia ocenil aj handlovský dlhoročný mestský poslanec Arpád Koszta. "Je vidno, že deti dobre sledujú mesto Handlová a vidia, čo tu vlastne chýba," poznamenal.

Veľa detí navrhovalo zmeny alebo úpravu chodníkov a ciest, výstavbu letného kúpaliska, väčších obchodných centier, ktoré by pokryli požiadavky obyvateľov, tiež prišli návrhy na vybudovanie ihrísk. "Viacero detí sa ohlásilo, že by bolo dobré, keby sme mali v meste aj na zimu pripravené korčuliarske dráhy alebo aj lokalitu, kde by sa mohli malé deti voziť na bicykloch. Veľmi sa mi páčilo, že niektoré deti prišli aj s návrhom detského dopravného ihriska," doplnil Koszta. Väčšina podnetov, ktoré prišli od detí, je podľa neho už zapracovaná do plánu rozvoja mesta na aktuálne volebné obdobie.