Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidza: Mestská firma bude mať od roku 2016 na starosti údržbu škôl

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Doboš

Radnica si od tohto kroku sľubuje úsporu financií škôl.

Prievidza 12. októbra (TASR) - Mestská firma Správa majetku mesta Prievidza (SMMP) bude od nového roka zabezpečovať aj údržbu a správu objektov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prievidza. Radnica si od tohto kroku sľubuje úsporu financií škôl.

SMMP podľa slov jej konateľa Jána Martičeka rozšíri okruh svojich činností tým, že sa bude podieľať na opravách, údržbách, zabezpečovaní investičných akcií, vykonávaní revízií v základných školách, centre voľného času a zariadení pre seniorov, pričom obdobné práce zabezpečuje už pre materské školy. "Zámerom je, aby sme odbremenili štatutárov, a teda vedenie škôl od takýchto technických záležitostí, nakoľko na to nie sú celkom ani personálne, ani materiálne vybavení," ozrejmil.

Zamestnanci vykonávajúci údržbu v týchto zariadeniach chýbajú, preto si ju každá škola zabezpečuje osobitne prostredníctvom dodávateľa. Po novom to bude mať na starosti SMMP, ktorá tiež môže materiál či zariadenia obstarávať plošne pre všetky školy, čo by malo podľa Martičeka priniesť aj finančnú úsporu, a to konkrétne v prípade vyrokúvania množstevných zliav.

Na začiatku roka 2016 by mala SMMP fungovať v akomsi prechodnom režime, to znamená, že pre školy bude pracovať na základe objednávok, ktoré jej adresujú.