Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri Krásne sa zrazilo osobné auto s autobusom, zranili sa dvaja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na mieste nehody zasahovala posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air Transport Europe z Trenčína.

Krásno 21. mája (TASR)- Na ceste medzi Brodzanmi a Krásnom v okrese Partizánske sa v pondelok dopoludnia zrazilo osobné auto s autobusom. Nehoda si vyžiadala dvoch zranených ľudí, zasahoval pri nej i vrtuľník leteckých záchranárov, informovala ich hovorkyňa Zuzana Hopjaková.

Na mieste nehody zasahovala posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air Transport Europe z Trenčína. "Po pristátí vrtuľníka neďaleko miesta dopravnej nehody si lekár prevzal do svojej starostlivosti 38-ročného vodiča osobného auta, ktorý nárazom utrpel úraz hrudníka a dolnej končatiny," uviedla Hopjaková.

Záchranári muža podľa nej na mieste ošetrili, doplnili mu potrebnú liečbu a po preložení na palubu vrtuľníka bol v stabilizovanom stave a pri vedomí letecky transportovaný do nemocnice v Piešťanoch. "Spolujazdkyňa ostala v starostlivosti pozemných záchranárov," dodala.

K nehode došlo o 10.20 h na ceste druhej triedy. "Tridsaťosemročný Radovan z Partizánskeho na vozidle Škoda Felicia podľa doterajších zistení z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde v tom čase jazdil linkový autobus, ktorý riadil 60-ročný Jozef z Rajčian. V dôsledku toho došlo k zrážke autobusu s osobným autom," opísala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

V autobuse sa okrem vodiča podľa nej nachádzalo osem cestujúcich, ktorí zranenia neutrpeli, šofér auta a jeho 40-ročná spolujazdkyňa sa zranili ľahko. "Dopravní policajti na mieste zistili, že vodič Felicie mal uložený zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá a po uplynutí zákazu si nebol prevziať vodičský preukaz. Taktiež zistili, že na vozidle mal nahodené dve rozdielne evidenčné čísla, pochádzajúce z iných vozidiel," doplnila.

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na asi 2200 eur. Vodičovi odobrali krv na zistenie požitia alkoholu alebo iných návykových látok v nemocnici. "Príčinu a mieru zavinenia tejto dopravnej nehody objasňujú dopravní policajti z Partizánskeho," uzavrela policajná hovorkyňa.