Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

NAPADOL BÝVALÚ PRIATEĽKU I POLICAJTA: Muža už obvinili

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Po zadržaní muža policajti umiestnili v cele policajného zaistenia.

Prievidza 21. marca (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil 33-ročného muža z prečinov nebezpečného vyhrážania a útoku na verejného činiteľa. Muž v Prievidzi fyzicky napadol svoju bývalú priateľku a vyhrážal sa jej zabitím, neskôr napadol i zasahujúceho policajta. Informovala o tom vo štvrtok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Bývalý priateľ pod vplyvom alkoholu najskôr poškodenú chytil za vlasy a následne jej búchal hlavu o zárubňu. Počas tohto fyzického útoku jej opakoval slová, že ju zabije," opísali policajti.

Poškodená v strachu o svoj život a zdravie podľa nich z bytu ušla, pričom sa jej podarilo páchateľa v ňom zamknúť a zavolať na políciu. Tá po príchode muža obmedzila na osobnej slobode, ten najskôr nekládol žiadny odpor. "Obvinený počas eskorty na druhom poschodí bytového domu začal kopať, búchať a zvoniť na cudzie dvere. Po tom, ako ho polícia vyzvala, aby upustil od protiprávneho konania, fyzicky napadol člena hliadky. Jedenkrát ho udrel päsťou do hlavy. Pokúsil sa aj o ďalší úder, avšak v zmysle zákona ho policajti spacifikovali," doplnila polícia.

Po zadržaní muža policajti umiestnili v cele policajného zaistenia. Vykonali s ním dychovú skúšku, ktorá sa skončila s výsledkom 1,98 promile alkoholu v dychu. Vyšetrovateľ podal podnet na jeho vzatie do väzby, o ktorom rozhodne súd.