Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Na súťaži Papradňanský boľceň si zmeralo sily 26 traktoristov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Súťaž pomenovali po typickom papradňanskom názve pre spojovacie zariadenie vlečky a traktora

Papradno 1. septembra (TASR) – Absolútnym víťazom súťaže doma robených traktorov Papradňanský boľceň sa v nedeľu v Papradne v okrese Považská Bystrica stal Marek Špánik z Brezian z okresu Žilina.

Podľa starostu Papradna Romana Španihela si v troch kategóriách zmeralo sily 26 súťažiacich. "Aby bola súťaž objektívna, robíme kategórie 4x4, 4x2 a špeciály. Každý rok je nová trať, aby to nebolo jednotvárne. Máme tu močaristý priestor a napriek tomu, že je sucho, v ňom je stále voda," vysvetlil starosta.

"Na tomto ročníku sme dali kombináciu trať na rýchlosť a ťahanie 18-tonovej tatry do mierneho svahu. Z našej obce sme mali iba dvoch zástupcov, väčšina súťažiacich bola zo stredného Slovenska," uviedol Španihel.

Súťaž podľa neho pomenovali po typickom papradňanskom názve pre spojovacie zariadenie vlečky a traktora. "V podstate ju vymysleli naši hasiči. Sme silná obec na domáce traktory, aj chalani sú tu väčšinou technické typy. Tak sme sa do toho pustili a uchytilo sa to. Je to rodinná akcia s rôznymi atrakciami, ktorú v nedeľu navštívilo zhruba 8000 ľudí," dodal starosta Papradna.