Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Štvorylka sa na myjavskom námestí tancovala už po piaty raz

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Ide o celoeurópsky projekt hromadného tancovania štvorylky, v ktorom opäť išlo o prekonanie Guinnessovho rekordu v synchronizovanom tanci.

Myjava 18. mája (TASR) – Myjava sa už po piaty raz stala jedným z miest, kde sa v rámci Quadrille - European Dance Festival hromadne tancovala štvorylka. TASR informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Ide o celoeurópsky projekt hromadného tancovania štvorylky, v ktorom opäť išlo o prekonanie Guinnessovho rekordu v synchronizovanom tanci. Projekt vznikol pôvodne v Slovinsku. „Rekord sa podaril pri premiére vytvoriť a každoročne sa pokus tretí májový piatok opakuje. Myjava sa do tohto podujatia zapojila piatykrát a čo je potešujúce, každým rokom počet účastníkov stúpa. Minulý rok to bolo viac ako 600. Tento rok na námestí tancovalo 714 tanečníkov,“ uviedol hovorca mesta.

Okrem Základnej školy (ZŠ) na Štúrovej ulici, ktorá zatiaľ nevynechala ani jeden ročník, sa do tancovania zapojila aj ZŠ na Viestovej ulici, ZŠ Vrbovce, Gymnázium Myjava a ďalší záujemcovia. „Všetci tanečníci musia mať tričká. Dámy a dievčatá jednu farbu, chlapci a muži druhú farbu. Na každý ročník musia byť iné tričká aj farebne. Robí sa oficiálny kamerový záznam, ktorý slúži ako podklad k zrátaniu tanečníkov a k vyhodnoteniu, ako dopadol pokus o Guinessov rekord,“ doplnil Hrin.

Tento rok sa podľa údajov zo Slovinska do štvorylky zapojilo 50 miest v deviatich krajinách. V rámci Slovenska je to päť miest. Okrem Myjavy aj Žilina, Košice, Zvolen a Vranov nad Topľou.