Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Trenčiansky kraj

Steny v bojnickej nemocnici zdobia obrazy mladých umelcov

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Práve umenie je podľa neho často tým najlepším liekom.

Bojnice 8. júla (TASR)- Steny v priestoroch Nemocnice s poliklinikou Prievidza (NsP) so sídlom v Bojniciach zdobia obrazy. Zdravotníckemu zariadeniu ich venovali nádejní umelci zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Bojnice, informovala Radka Križanová z referátu marketingu bojnickej nemocnice.

Maľby žiakov výtvarného odboru ZUŠ Bojnice sa nachádzajú v priestoroch neurologického, otorinolaryngologického, ale aj na chodbách interného oddelenia, značný počet z nich možno vidieť aj vo vestibule monobloku NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach. "Pri každej možnej príležitosti sa snažíme pre našich pacientov urobiť niečo špeciálne a dúfame, že spoluprácou so ZUŠ Bojnice sa nám to aj podarilo," vysvetlil riaditeľ nemocnice Ivan Gašparovič.

Práve umenie je podľa neho často tým najlepším liekom. "Krásne farebné obrazy dokážu potešiť pacientov a spríjemniť im pobyt v nemocnici aj v čase, keď ich trápia zdravotné ťažkosti. Myslím si, že aj toto je istá forma terapie," podotkol.

Maľby mladých výtvarníkov oceňujú aj pacienti bojnickej nemocnice a veríme, že aj vďaka nádherným dielam žiakov ZUŠ Bojnice budú mať pacienti NsP Prievidza krajší deň, dodala Križanová.