Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: HK Poprad predĺžil zmluvu s Lukášom Paukovčekom

Lukáš Paukovček, archívna snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Podpis novej zmluvy s odchovancom Liptovského Mikuláša bol jednou z priorít vedenia HK Poprad.

Poprad 16. apríla (TASR) - Vedenie tipsportligového hokejového klubu HK Poprad predĺžilo spoluprácu s útočníkom Lukášom Paukovčekom. Dvadsaťosemročný center si v minulej sezóne utvoril v drese "kamzíkov" kariérne maximum v najvyššej slovenskej súťaži s 30 bodmi (11+19) v 49 zápasoch.

Podpis novej zmluvy s odchovancom Liptovského Mikuláša bol jednou z priorít vedenia HK Poprad. "Lukáš už patrí medzi skúsených útočníkov. Navyše má pozitívny vzťah k nášmu klubu. Kvalitných centrov na trhu nachádzame len veľmi ťažko. V tomto prípade sa nám podarilo predĺžiť zmluvu so silovým, ale aj veľmi šikovným stredným útočníkom. Sme radi, že sme sa dohodli na pokračovaní spolupráce a veríme, že bude mať minimálne takú úspešnú sezónu, ako tomu bolo teraz," uviedol riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi. "Ja by som to v jeho prípade nestaval do pozície, že ide o útočníka len do „checking line“. Je nesmierne všestranný. Keďže má dobrú postavu a veľa sily, dá sa využiť aj do kombinácie, vie strieľať góly ale dokáže to skĺbiť so silovými prvkami," dodal pre klubový web.

Paukovček pôsobil v Poprade už v rokoch 2013-16. Ďalšie dve sezóny hral v Nitre, respektíve v rodnom L. Mikuláši, vlani sa pod Tatry vrátil. V drese s kamzíkom na hrudi tak odohrá už piatu sezónu. "Mne sa v Poprade páči, cítim sa tu dobre. Inak by som zmluvu nepodpisoval. Dá sa teda miestne prostredie nazvať aj druhým domovom," uviedol Paukovček, ktorého tak bude trénovať vlastný otec. Pavel Paukovček bdue ako asistent vypomáhať hlavnému trénerovi Františkovi Štolcovi. "Toto sme si už prežili a nevidím v tom žiaden problém. Vyskúšali sme si to v minulosti v Poprade ale aj doma v Liptovskom Mikuláši. Nikdy to neprinieslo nejaké problémy," povedal Lukáš Paukovček.