Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Slovan dostal pri domácej premiére sedmičku, Sersen: Pokazili sme to

Na archívnej snímke Michal Sersen. Foto: TASR Pavel Neubauer

V prvom súťažnom dueli na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu po návrate z KHL prehrali belasí s Novými Zámkami prekvapujúco 6:7.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Hokejistom Slovana Bratislava nevyšla domáca premiéra v Tipsport Lige 2019/20. V prvom súťažnom dueli na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu po návrate z KHL prehrali s Novými Zámkami prekvapujúco 6:7.

"Belasým" sa pritom vydaril úvod, prakticky celý zápas viedli, ešte v 52. minúte 5:3, no záver stretnutia absolútne nezvládli. V posledných troch minútach potrestal súper ich laxnosť pri bránení tromi gólmi. "Začali sme dobre, mali sme prevahu, potom sme sa ale akoby uspokojili. Robili sme zbytočné fauly, čím sme dostali súpera na koňa. Namiesto toho, aby sme dali o dva-tri góly viac a zápas rozhodli, sa stal pravý opak," smutne konštatoval kapitán Slovana Michal Sersen. Rozhodcovia za stavu 4:2 neuznali domácemu Jindřichovi Abdulovi gól pre nedovolené bránenie brankárovi hostí, namiesto piateho gólového úderu sa tak zrodila dráma s neúspešným koncom pre Slovan. "Bola to jedna z kľúčových vecí, ale na to sa vyhovárať nemôžeme. Do tretej tretiny sme vstupovali s dvojgólovým vedením, no inkasovali sme päťkrát. Nezaslúžili sme si vyhrať," vyslovil sa Sersen.

Zverenci trénera Romana Stantiena nedokázali zlomiť odpor súpera, ktorý zacítil šancu na dobrý výsledok a naplno ju využil. "Sami sme si to zavinili. Všetky góly dali po našich chybách. Neodskočili sme im na tri góly, to bola chyba. Mali sme ich doraziť. Keď dáme v zápase šesť gólov, musíme vyhrať," vyhlásil ďalší skúsený obranca Slovana Andrej Meszároš.

Slovan pritom začal ročník sľubne, najprv zvíťazil v šlágri v Košiciach 2:1 a následne uspel aj Liptovskom Mikuláši 3:1. V prvom domácom extraligovom zápase po vyše siedmich rokoch však nečakane zaváhal. "Je to len o nás. Prvé dva ligové zápasy sme hrali veľmi solídne v defenzíve, jazdili sme spolu piati dopredu a piati dozadu, nedovolili sme súperovi žiadne prečíslenia. Proti Novým Zámkom to bolo úplne iné. Toto by sa určite nemalo stávať," poznamenal Sersen. Na domácu premiéru Slovana v novej sezóne sa prišlo pozrieť 3871 divákov. "Chcel by som sa poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí si našli cestu na štadión. Na začiatku to aj vyzeralo, že ich dostaneme do zápasu, ale, bohužiaľ, potom sme to pokazili sebe aj im." Facka v úvode ročníka by však mohla v konečnom dôsledku slovanistom prospieť. "Nevešiame hlavy. Myslím si, že nám to môže len pomôcť. Áno, pokazili sme to, ale je stále iba začiatok sezóny a máme možnosť to napraviť. Pevne verím, že sa vrátime k hre, ktorú sme predvádzali predtým," dodal Sersen.

Novozámočanov hnala za trojbodovým ziskom aj početná skupina fanúšikov, ktorá hlasivkami vytrvalo povzbudzovala svojich miláčikov. Hetrikom ich potešil útočník Václav Stupka. "Môj hetrik je iba bonus k nášmu víťazstvu. Dve tretiny sme sa hľadali, nie všetci hráči predtým hrali na podobnom štadióne. Potrebovali sme dostať priestor do nôh, bojovným výkonom sme napokon zápas otočili," žiaril spokojnosťou Stupka. Slovan v piatkovom 4. kole čaká duel v Trenčíne (18.00), Nové Zámky vycestujú do Liptovského Mikuláša (17.00).