Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Pardavý hlavným koučom Dukly Trenčín, asistentmi Frühauf a Radivojevič

Na archívnej snímke Ján Pardavý. Foto: TASR/Michal Svítok

Funkciu trénera brankárov bude naďalej zastávať Peter Kosa.

Trenčín 9. apríla (TASR) - Novým hlavným trénerom hokejistov Dukly Trenčín sa stal doterajší asistent Ján Pardavý, ktorý na poste nahradil Petra Oremusa. Jeho asistentmi budú ďalší bývalí hráči Dukly Peter Frühauf a Branko Radivojevič. Funkciu trénera brankárov bude naďalej zastávať Peter Kosa.

Pardavý je odchovanec trenčianskeho hokeja, v rokoch 2010-2013 bol kapitán A-tímu, rolu hlavného trénera tipsportligového mužstva si vyskúša prvýkrát. "Som veľmi vďačný za túto šancu. Každý tréner sa chce v kariére posúvať a môj posun z asistenta na hlavného trénera si veľmi cením. Musím poďakovať Peťovi Oremusovi za prácu, ktorú tu počas dvoch rokov odviedol. Z môjho pohľadu sa mi nemohlo stať nič lepšie ako spolupracovať s ním. Ako profesionálne, tak i ľudsky odviedol skvelú prácu a mohol som pri ňom získavať nové skúsenosti. Dostával som od neho veľa príležitostí aj na svoju realizáciu," uviedol Pardavý pre klubový web.

Jeho asistentom bude Frühauf, ktorý ukončil kariéru v marci 2019 pre zdravotné dôvody. Po konci aktívnej kariéry bude naďalej v klube pôsobiť aj bývalý kapitán Branko Radivojevič, okrem pozície športového riaditeľa aj v roli druhého asistenta trénera. "Tak, ako skladáme káder, tak i zloženie realizačného tímu je o charaktere, a obaja chalani toto na milión percent spĺňajú. Branko z pozície športového riaditeľa bude nápomocný aj na striedačke, čo je veľké plus nielen pre mňa, ale tiež pre Friga a celý mančeft," pokračoval Pardavý. "Postupne skladáme kostru mužstva a budeme sa snažiť podpisovať hráčov. Spolu s vybranými hráčmi aj z juniorského tímu, plus tí, ktorých budeme mať podpísaných, sa stretávame 29. apríla. Začneme nejakou adaptáciou a následne 9-týždňovou letnou prípravou. Budeme spolupracovať s kondičným trénerom. Druhý a tretí júlový týždeň budú dovolenky a po nich sa opäť stretneme, to budú tréningy na suchu. Naplánované to máme tak, že 29. júla vykorčuľujeme na ľad," ozrejmil Pardavý.