Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Droppa čaká ťažkú sériu, ale Bystričania si veria

Na archívnej snímke Ivan Ďatelinka. Foto: TASR/Branislav Račko

Zdravotný stav v kádri Bystrice je oveľa lepší, mužstvo navyše malo dostatok času na oddych po ťažkých semifinálových zápasoch s Popradom.

Banská Bystrica 9. apríla (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice majú pred finálovou sériou Kaufland play off Tipsport Ligy 2018/2019 niekoľko výhod oproti svojmu súperovi. S Nitrou zvíťazili v predchádzajúcich 14 zápasoch, no nielen táto bilancia ich pasuje do úlohy favorita. "Barani" mali viac času na oddych a regeneráciu, v ich prospech hrá aj širší káder. Silu svojho protivníka však rešpektujú.

Mimoriadne pozitívnu sériu vzájomných zápasov Bystričania vnímajú, ale neprikladajú jej dôležitosť. "Nikdy sme nekalkulovali s tým, proti komu by sa nám hralo lepšie. Nie je to klišé, že toto je play off, čiže iná súťaž. My k tomu tak aj pristupujeme. Pôjdeme do zápasov s pokorou a urobiť si svoju robotu najlepšie, aby sme to zvládli," povedal pre TASR útočník Marek Bartánus. Vyzdvihol výkony súpera v semifinále: "Hralo sa na doraz, Nitra siahla na dno svojich síl. Niektorí chlapci hrali so zraneniami, s ktorými by inak nehrali vôbec. Zomklo to celú ich kabínu a to práve ukázala Nitra v tom poslednom zápase. Určite teda bude proti nám stáť ťažký súper a sme si toho vedomí."

Zdravotný stav v kádri Bystrice je oveľa lepší, mužstvo navyše malo dostatok času na oddych po ťažkých semifinálových zápasoch s Popradom. "Extra deň či dva voľna určite pomôžu mužstvu. Dobre sme si oddýchli a sme dobre pripravení na prvý finálový zápas. Sme vďační za to, že začíname doma. O to nám išlo celú sezónu. V domácom prostredí sme veľmi silní a veríme, že tomu tak bude aj teraz. Atmosféra v šatni je veľmi dobrá, všetci sa tešíme na prvý zápas," poznamenal Bartánus.

"Barani" by radi do vitríny pridali tretí titul, cesta k nemu však bude náročná, myslí si asistent trénera Ivan Droppa: "Bude to pre nás ťažká séria. Poriadne sa na to pripravujeme. Pokora pred týmto finále musí byť, rovnako tak i rešpekt pred Nitrou, ktorá ukázala svoju silu v semifinálovej sérii so Zvolenom. Nechcem ísť do detailov na čo sme sa zamerali a na čo nie. Myslím si však, že sme na nich pripravení veľmi dobre. Aj my budeme hrať so srdcom. Bude to na ostrie noža, na hrane, tak ako má správne finále vyzerať. Nepozeráme sa na to, kto za Nitru nastúpi a kto nie. Náš bystrický káder je zdravotne v poriadku. Všetci hráči môžu hrať a nastúpiť na prvý zápas."

Podľa Droppu bude jazýčkom na váhach disciplína: "Poprad nám nedával veľa presiloviek, možno to tak bude robiť aj Nitra. Musíme sa s tým vyrovnať aj v semifinále sme sa s tým vyrovnali. Čokoľvek príde na nás, musíme to akceptovať a urobiť naše hokejové veci čo najlepšie."

Skúsený obranca Ivan Ďatelinka je jeden z hráčov v kádri "baranov", ktorí majú oba tituly. S Nitrou odohral aj finále v sezóne 2015/2016, vtedy sa radovalo mužstvo spod Zobora. "Je to zaujímavý súper a bude to zaujímavá séria. Nitra hrá emotívne, so srdcom, nebude to pre nás ľahké. My chceme hrať svoju hru, nepozerať príliš dopredu. Sústredíme sa na prvý zápas tak, aby sme ho zvládli a vyhrali. Musíme si dať pozor hlavne na začiatok prvého finálového zápasu u nás. Ďalej sa nepozeráme."

Ďatelinka sa nezaoberá ani medializovanými informáciami o zdravotnom stave v kádri Nitry. Niektorí jej hráči hrajú s veľkým sebazaprením. "Nepozeráme na to, či Nitra má zdecimovaný káder, alebo nie. Vo finále to nehrá žiadnu rolu, ide sa aj cez nejaké zranenia. Každý to chce vyhrať a urobí pre to všetko," dodal Ďatelinka pre TASR.