Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Bučeka vytlieskali Bystričania: Tak to má byť, hokej má spájať

Na archívnej snímke radosť Samuela Bučeka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Športovo tak ocenili kvality mladého hráča, ktorý im na oplátku venoval čestné kolo a do očí sa mu tisli slzy.

Banská Bystrica 17. apríla (TASR) - Sklamanie z prehry vo finále je vždy obrovské, no Samuel Buček naň dostal v utorok v Bystrici aspoň jemnú náplasť. Ani nie tak v podobe zisku Zlatej korčule pre najužitočnejšieho hráča play off, ale vďaka následnej reakcii domácich fanúšikov. Tí mu predviedli "standing ovation" a skandovali jeho meno.

Športovo tak ocenili kvality mladého hráča, ktorý im na oplátku venoval čestné kolo a do očí sa mu tisli slzy. "Som za to veľmi vďačný, takéto veci si vážim. Veľmi ma to dojalo, že sa to stalo tu a ani nie som ich hráč. Je to niečo super a veľmi som si to užil. Takto by to malo byť, hokej by mal spájať a je jedno, či ste z iného mesta, či inej krajiny. Keď sa skončí zápas, malo by byť všetko v poriadku," uviedol.

Dvadsaťročný mladík si vyslúžil prestížne ocenenie za to, že v play off patril k hlavným ťahúňom Nitry a v 18 súbojoch si pripísal 14 bodov za deväť gólov a päť asistencií. Po poslednom zápase však priznal, že Zlatú korčuľu by vymenil za pokračovanie série. "Som rád, že som ju získal, ale radšej by som ju vymenil za titul. Teraz sú to mizerné pocity. Strašne to mrzí," povzdychol si. Samému sa mu vo finálovej sérii až tak nedarilo, keď nazbieral dva body, jediný gól strelil práve v piatom zápase. "V každom som sa snažil vydať maximum. Veľmi sme chceli vyhrať titul pre Nitru, je to hokejové mesto, sú v ňom najlepší fanúšikovia, zaslúžili by si ho. Na viac sme ale nemali, chýbali nám sily. Prešli sme si dvoma ťažkými sériami, dvoma vojnami, stratili sme hráčov a energiu a to sa potom podpísalo na finále. Bystričania vyhrali zaslúžene, mali viac síl a boli lepší," priznal.

Pre Bučeka by to však ešte nemalo znamenať koniec sezóny. Tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay si ho s veľkou pravdepodobnosťou povolá do prípravy a mladík verí, že by sa mohol ukázať aj na domácom šampionáte. "Keď tam pôjdem, budem rád a na ľade nechám všetko. Odmalička som o tom sníval a dúfam, že keď ma pozvú, že sa mi to podarí," dodal.