Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Gombos sa prebojoval do finále Bratislava Open, čaká naňho Balázs

Na archívnej snímke Norbert Gombos. Foto: TASR Dano Veselský

Dvadsaťosemročný Gombos zvládol úvodný set hladko vďaka dvom brejkom a podanie súpera prelomil aj v tretej hre druhého dejstva.

Bratislava 22. júna (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos nasadený ako ôsmy sa prebojoval do finále dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open. V sobotnom semifinále zvíťazil nad šestnástkou "pavúka" Sumitom Nagalom z Indie za 108 minút 6:1, 4:6, 6:2. V nedeľňajšom súboji o trofej nastúpi proti siedmemu nasadenému Maďarovi Attilovi Balázsovi, ktorý zdolal šestku podujatia Blaža Rolu zo Slovinska 6:2, 3:6, 6:3.

Dvadsaťosemročný Gombos zvládol úvodný set hladko vďaka dvom brejkom a podanie súpera prelomil aj v tretej hre druhého dejstva. Od stavu 4:2 zo svojho pohľadu však prehral štyri gemy za sebou a Nagal si vynútil rozhodujúci set. V ňom začal Slovák brejkom, ďalší pridal v siedmej hre a následne na vlastnom servise premenil druhý mečbal: "Trošku ma mrzel druhý set, ale podmienky sa razantne zmenili počas zápasu. V prvom bolo príjemnejšie, v druhom bol silnejší vietor a nebol som v komfortnej zóne. Potreboval som sa sústrediť na moju hru a zabojovať v treťom sete. Som rád, že som to dotiahol do víťazného konca."

Ind vyradil v predchádzajúcich kolách Martina Kližana aj Andreja Martina, ale tretieho domáceho hráča už nezdolal. "Pomstil som ich, ale sústredil som sa na môj zápas. Každý hráme iný štýl tenisu, myslel som si, že moja hra mu nebude vyhovovať, takže som si celkom veril," dodal Gombos. Finálového súpera pozná veľmi dobre: "Hrali sme ligu v Maďarsku pred dvoma rokmi. Je veľmi nepríjemný antukový hráč, sedia mu tiež podmienky. Jeho lopty prichádzajú s veľmi rýchlym odskokom. Má veľmi šikovnú ruku, očakávam nesmierne ťažký boj. Musím trpezlivo vyčkať na správny moment, aby som zatlačil, a najmä dobre podávať."

dvojhra - semifinále:

Norbert GOMBOS (8-SR) - Sumit Nagal (16-India) 6:1, 4:6, 6:2, Attila Balázs (7-Maď.) - Blaž Rola (6-Slovin.) 6:2, 3:6, 6:3