Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tenis

Finále v Montreale je záležitosťou Djokoviča a Murraya

Na snímke vľavo britský tenista Andy Murray, vpravo sprbský tenista Novak Djokovič, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Jednotka podujatia Srb Novak Djokovič si v semifinále poradil s Francúzom Jeremym Chardym v dvoch setoch 6:4, 6:4.

Montreal 16. augusta (TASR) - V nedeľňajšom finále tenisového turnaja ATP v kanadskom Montreale sa stretnú dvaja najvyššie nasadení hráči. Jednotka podujatia Srb Novak Djokovič si v semifinále poradil s Francúzom Jeremym Chardym v dvoch setoch 6:4, 6:4. Veľa práce nemal so svojím súperom druhý nasadený Brit Andy Murray, ktorý Japoncovi Keiovi Nišikorimu dovolil uhrať len tri gemy a zvíťazil hladko 6:3, 6:0.

"Nedovolil som Jeremymu použiť jeho najsilnejšiu zbraň a tou je forhend. Jeden brejk v každom sete mi stačil na víťazstvo. Mohol som niektoré veci robiť aj lepšie, ale celkovo som spokojný s mojím výkonom a víťazstvom," povedal Djokovič pre akreditované médiá.

Srb má s Murrayom vysoko aktívnu bilanciu 19-8, pričom vyhral uplynulých osem vzájomných súbojov. Naposledy prehral s Britom v roku 2013 vo finále Wimbledonu. Počas súboja so Chardym si niekoľkokrát nechal ošetriť boľavý lakeť: "Prirodzenou výbavou profesionálneho tenistu je aj to, že sa dokáže prehrýzť cez bolesť a bojovať. Nie je to nič príjemné, ale verím, že podám vo finále stopercentný výkon," nechal sa počuť Djokovič.

dvojhra - semifinále:
Andy Murray (2-V. Brit.) - Kei Nišikori (4-Jap.) 6:3, 6:0, Novak Djokovič (1-Srb.) - Jeremy Chardy (Fr.) 6:4, 6:4