Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Wang Jang si vybojoval miestenku do Paríža

Na snímke slovenský stolný tenista Wang Jang. Foto: TASR - Martin Baumann

Wangovi v sobotu tesne ušla miestenka v prvom turnaji v Sarajeve, keď v rozhodujúcom semifinálovom súboji o postup do Paríža prehral s Grékom Panagiotisom Gionisom 0:4 na sety.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Sarajevo 19. mája (TASR) - Slovenský reprezentant v stolnom tenise Wang Jang si vybojoval miestenku na OH 2024 v Paríži. V zápase o 3. miesto na druhom turnaji európskej olympijskej kvalifikácie v Sarajeve zdolal Maďara Adama Szudiho 4:0. Na olympiáde sa predstaví tretíkrát za sebou. Na OH 2020 v Tokiu postúpil vo dvojhre do 3. kola, na OH 2016 v Riu de Janeiro skončil v 2. kole.

Wangovi v sobotu tesne ušla miestenka v prvom turnaji v Sarajeve, keď v rozhodujúcom semifinálovom súboji o postup do Paríža prehral s Grékom Panagiotisom Gionisom 0:4 na sety. V nedeľu podľahol v semifinále druhého turnaja Ukrajincovi Jaroslavovi Žmudenkovi 0:4, no dostal ešte jednu šancu a tú využil. V súboji o tretie miesto proti Szudimu mal od začiatku navrch a Maďarovi nedovolil uhrať ani set.

"So ziskom miestenky, hoci na posledný pokus, sme spokojní. Bolo to náročné a som rád aj za Wanga i slovenský stolný tenis, že sme to zvládli. Proti Levajacovi to bol v prvých štyroch setoch vývoj ako na hojdačke, potom sa Wang upokojil, zmobilizoval a už to mal pod kontrolou. Žmudenko sa predviedol v životnej forme, hral takmer bez chýb a zaslúžene vyhral. Našťastie, ešte sa hralo aj o 3. miesto. V tomto dueli Wang nedal Szudimu šancu, keď dodržal taktiku. Vedel, že jeho súper sa unaví skôr a v rozhodujúcich momentoch navyše dobre zaútočil," uviedol reprezentačný tréner mužov SR Szilárd Csöllle v tlačovej správe Slovenského stolnotenisového zväzu.

Pre Európu je určených šesť kontinentálnych miesteniek na OH v Paríži. Po päť z nich v oboch kategóriách rozdali teraz v Sarajeve a zvyšné šieste podľa rebríčka k 11. júnu 2024, keď sa skončí proces kvalifikácie na olympiádu.



európska olympijská kvalifikácia vo dvojhre - 2. turnaj

muži - o 3. miesto:

Wang JANG (SR) - Adam Szudi (Maď.) 4:0 (7, 2, 8, 6)