Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Volejbalistky chcú ďalšiu výhru, nedeľu využijú na tréning i oddych

Na snímke slovenské volejbalistky s trénerom Marcom Fenogliom sa radujú po víťazstve 3:0 nad Švajčiarkami v zápase D skupiny ME vo volejbale žien Slovensko - Švajčiarsko v Bratislave 24. augusta 2019. Foto: TASR/Martin Baumann

Pondelňajší súper Slovenska je o jeden výkonnostný kôš vyššie ako Švajčiarsko a Španielsko, no slovenské volejbalistky by chceli pokračovať v nastúpenom trende.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky sú po dvoch dueloch na ME v Bratislave na čele D-skupiny a ich apetít neutícha. Po triumfoch nad Španielskom a Švajčiarskom 3:0 by chceli o víťazstvo zabojovať aj v najbližšom zápase proti Bielorusku. Na súpera sa môžu pripraviť v pokoji, v nedeľu ich totiž čakal voľný deň.

Zverenky Marca Fenoglia zatiaľ na ME nestratili ani set, dôležitejšie sú však dve víťazstvá. "Je to najideálnejší scenár. Musíme sa však pripraviť aj na ďalšie zápasy," povedala pre TASR Michaela Španková, libero v zostave SR. Najbližším súperom bude v pondelok o 20.00 h výber Bieloruska, v nedeľu sa tak slovenské reprezentantky môžu na súpera v pokoji pripraviť. "Máme hotel blízko obchodného centra, takže nejakú kávu alebo prechádzky si doprajeme. Ale program je iný v tom, že nás večer nečaká zápas a hlavy budú nastavené inak," dodala Španková.

Okrem regenerácie však slovenské volejbalistky budú aj trénovať. "Máme dva tréningy, ale jednoduchšie. Plus nás čakajú masáže a regenerácia. Ale kávu hádam stihneme," potvrdila smečiarka Nikola Radosová. Po zápase so Švajčiarskom sa Radosová so spoluhráčkami zdržala na palubovke, divákom ponúkli "ďakovačku" v podobe tanca. Práve podpora fanúšikov dáva Slovenkám energiu. "Nevedela som pred turnajom, čo môžem čakať. Ale som prekvapená. Ľudia nám dodávajú energiu, spolupracujú počas zápasu, je to pekné," dodala Radosová.

K dievčatám sa pridal aj taliansky kormidelník slovenského tímu Fenoglio, ktorý dokonca do mikrofónu moderátora odkázal divákom niekoľkokrát, že "my sme tu doma". To samozrejme na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vyvolalo vlnu nadšenia. Taliansky kouč si potom so svojimi zverenkami aj zatancoval na známu pesničku Macejko. Energický kouč zápasy prežíva veľmi emotívne a slovenské volejbalistky si na to zo začiatku dlhšie zvykali. "Áno, dlho trvalo, kým sme si na nejaké veci zvykli. Bol na nás tvrdý, chcel, aby sme bojovali o každú loptu. Ale vyplatilo sa to, ukazuje, že to bola správna cesta. Snaží sa do nás dostať mentalitu, aby sme sa naozaj nikdy nevzdávali," prezradila skúsená blokárka Jaroslava Pencová.

Pondelňajší súper Slovenska je o jeden výkonnostný kôš vyššie ako Švajčiarsko a Španielsko, no slovenské volejbalistky by chceli pokračovať v nastúpenom trende. "Bielorusko je papierovo silnejší súper, ale to na veci nič nemení. My chceme ísť ďalej a urobíme všetko, čo je v našich silách," dodala na záver Karin Palgutová, s 18 bodmi najlepšie bodujúca hráčka SR proti Švajčiarsku.